05.11.2009


Blog Created: 5/25/04
Number of entries: 427
Number of comments: 100

Visited Blogdrive Members:
None

Tag this Profile


surie
General Information

Main blog:~Tsuruko Hiroshi~
Gender:Female
Occupation:Technical / Computers
Education:Graduate degree
Religion:Islam
Service Attendance:Weekly
Race/lineage:Asian
Location:Malaysia


Contact Information

Email:
MSN:
Yahoo:


Appearance

Eyes:Black
Vision:No assisted eyewear
Hair Color:Black
Hair Style:Straight - Short
Facial Hair:None
Skin Tone:Tan
Best Feature:Eyes
Clothing Pref.:Business - Casual


Personal Information

Relationship Status:Single - Never Married
Astrological Sign:Leo (July 23 - Aug 22)
Smoking:No Way
Your Home:Live with roommate(s)


Four Most Recent Entries

~The Little Caliph School Firas~ Alhamdulillah
Assalamualaikum, Seminggu saya hunting school firas area nilai ni. Sebenarnyer dah lewat, suppose to be daftar school masa dia 4 tahun, ni nak masuk 5 tahun baru nak daftar. Ada pengetua cakap, maybe tak boleh join budak 5 tahun, sebab kena mula dengan basic. So maybe kena asingkan... huhu.. bukan tak nak hantar dia awal, tapi disebabkan budak ni lahir bulan 12, so bulan 12 ni barulah cukup umo dia 4 tahun, kiranya tahun depan bulan 1 baru 4 tahun 1 bulan, walaupun kalau ikut kiraan tahun dia dah 5 tahun.. macam kesian sangat nak hantar dia awal2...mummy pun tak puas jaga firas lagi.. huhu.....
 
Berkerjaya vs Surirumah
Assalamualaikum, Bila buka fb sahaja, gembira saya baca ramai kawan-kawan yang post kata nak berhenti job dan jadi surirumah sepenuh masa. Begitu juga bila melihat pos kejayaan kawan-kawan dalam bidang kerjaya masing-masing. Alhamdulillah, macam mana excitednya saya membaca status kawan-kawan yang berniat untuk menjadi surirumah, macam itulah juga gembiranya saya membaca status kawan-kawan yang naik pangkat dan yang mendapat kerja yang lebih baik. Bagi saya sama sahaja kedua-duanya pun. Tak ada beza mana yang lebih baik. Sebab kedua-duanya pun baik. Yang lebih baik itu, kita sendiri yang...
 
Setahun 6 bulan yang bahagia
Assalamualaikum dan alhamdulillah... 19.09.2014 yang lepas adik firzan sudah pun setahun 6 bulan. Maknanya sudah setahun lebih jugakla saya resign daripada seorang programmer kepada surirumah sepenuh masa. Banyak achievement adik for the past a year. Dah pandai waving, dah pandai angkat jari satu malaysia kalau nak bergambar, dah pandai salam, dah pandai flying kiss, dah pandai hugging, dah pandai tunjuk apa dia nak and say 'tu', dah pandai cakap 'dah' then clap.. dah pandai main peekaboo, lumba lari dan sepak ball dengan abang(u made my life easier abang firas thank u so much for taking...
 
Apa yang di busy kan sangat tuh???
Assalamualaikum.... Macam gempak je tajuk entry tu kan... hehe... ntah apa ntah yang dibusykan sangat tuh??? Okaylah meh saya nak bercerita.... 2 bulan ni start bulan 7-8 memang busy... every weekend memang full dengan aktiviti... sebelum puasa lagi... every weekend akan full dengan agenda, mana nak shopping baju rayalah, accessories rumah untuk rayalah, balik rumah mak mertualah dan berlanjutan sampailah ke bulan puasa...bulan puasa busy decorate rumah, kemas rumah... tu belum masuk bab pening fikir juadah berbuka lagi... eh??? hehehe... sampailah ke bulan raya.... busy berjalan melawat...
 






Copyright © 2003 - 2004 NeverX All rights reserved.
Tag board Rules     Privacy policy     Terms of Service