[ad banner]




Blog Created: 2/16/10
Number of entries: 237
Number of comments: 0

Visited Blogdrive Members:
None

Tag this Profile


mahfuedzha
General Information

Main blog:chenta hati
Gender:Female
Location:Malaysia


Four Most Recent Entries

Thanks Allah, I found YOU...
Alhamdulillah. Segala pujian syukur hanya padaNya. Hari ini genap 26 hari bergelar suri kepada seorang lelaki. Tiada coretan yang mampu menggambarkan perasaan. Hanya ada doa dan harapan yang terus-terusan dihamparkan. Lama tidak menulis, kerana perasaan yang ada seringkali disalahtafsirkan tatkala lewat pembacaan. Gusar nanti menjadi punca galau pada yang sejujurnya ikhlas, aku biarkan ruang ini lama kosong. Walhal ada jutaan warna sedang terlakar dalam hati dan mimpi, cerah mahupun terang, kusam mahupun gelap. Hari ini, rindu membuak-buak mahu mencoret sesuatu, di ruang yang...
 
Edisi Terima Kasih
Assalamualaikum. Lama sudah tidak menulis kan... hehe... Maaf kalau ada yang tertunggu-tunggu (bajet blog macam feymes je kannnn... kikiki...) Banyak benda berlaku dalam hidup aku since the last time I jotted down dalam blog ni. Siapa sangka, hari ini masuk hari ke 62 aku menjadi tunangan orang... Di usia 26 tahun ini, akhirnya aku sedang mengira hari demi hari yang berlalu untuk suatu tarikh yang bakal mengubah hidup aku. Bersama seorang insan yang selama ini tak pernah pergi dari sisi aku. Seorang kawan, sahabat dan in sha Allah teman hidup dunia akhiratku. amin ya Rabb. Perjalanan...
 
aku mohon.
Ya Allah, Jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu.Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripadaMu. Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu. Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syurgaMU. Ya Allah... Bila hamba bertemu dengan seseorang dan hamba jatuh cinta Izinkanlah hamba menjadi yang terbaik baginya dan dia yang terbaik bagi hamba Ya Allah... Bila Hamba...
 
bebel sewel
Heyyy... Nak baca asatu cerita tak? Cerita yang bakal buat pening. Bukan takat yang membaca, yang menulis pun pening. Mana tak. Ada orang kata mahu kau. Tapi kau mahu orang lain yang mahu orang yang lain. Bukan engkau. Yang mahu engkau, sukar ditelah ruang hatinya. Tapi baik sekali. Yang engkau mahu, sudah bakal dimilik jodohnya. Tapi manis sekali. Hati dan akal bertelingkah. Mahu bertahan atau menyerah. Heyyy... Bukan main dulu kata kepada takdir mahu berserah. Diamlah. #okay. maaf. aku tengah ke laut. saja cari masalah. tak mahu duduk diam-diam, beginilah. seriously, lawak!...
 






Copyright © 2003 - 2004 NeverX All rights reserved.
Tag board Rules     Privacy policy     Terms of Service